Interview kopers: ‘Wil je gemak? Kies dan een MorgenWonen woning!’

24 augustus '23

Een nieuwbouwwoning die direct woonklaar is bij oplevering: dat zagen Jan (78) en Corry (73) wel zitten. Het stel kocht een MorgenWonen-woning in Markiezaten die volledig afgewerkt wordt opgeleverd. Corry: “Het kant-en-klaar concept trok ons enorm aan. We vinden de woningen mooi en het is erg makkelijk!”

image alt

Op naar Brabant

Op dit moment wonen Jan en Corry nog in Leidschendam, maar daar komt binnenkort verandering in als het koppel verhuist naar Bergen op Zoom. “Onze oudste dochter woont in Halsteren, naast Bergen op Zoom. En onze andere dochter woont ook in Brabant. Wij hebben hier verder geen familie meer in de buurt wonen, dus het voelt nu als het juiste moment om te verhuizen”, vertelt Corry. “We hebben direct gekeken naar nieuwbouw, omdat we een woning zochten waar we zo min mogelijk aan moesten doen. We stuitten op het project Markiezaten en de 2 onder 1 kapwoning in Morgen Buurt 5 trok onze aandacht. De architectuur, prijs en omgeving sloten aan op onze wensen. Toen we ons verder verdiepten, leerden we wat het MorgenWonen-concept inhield. Dat leek ons erg gemakkelijk, want daardoor kun je direct verhuizen als de woning klaar is.”

image alt

Het MorgenWonen concept

Bij MorgenWonen maak je vooraf keuzes voor de keuken, badkamer, toilet en vloeren. Als koper zet je alleen nog meubels neer en werk je de behangklare wanden af. De kant-en-klare bouwdelen van de woningen worden in de fabriek geproduceerd en vervolgens in één dag compleet gemonteerd op de locatie. De afbouw van de woning duurt dan nog ongeveer drie maanden. Al met al staat je woning een stuk sneller dan bij traditionele bouw.

“We moesten onze keuzes doorgeven voor zowel exterieur als interieur. We kozen voor een PVC vloer op de begane grond en eerste verdieping. Daarnaast waren er verschillende opties voor de keuken, badkamer en het toilet. De kopersbegeleider had overal stalen van, waardoor we een goed beeld kregen van de keuzes die we maakten. Ons bouwnummer heeft een uitbouw met openslaande deuren, wat ik erg prettig vind. We kozen ook voor bestrating van het terras, de oprit naar de berging en voor het raam langs de keuken naar de voordeur. Super fijn dat dit soort werk al meteen klaar is wanneer we eind maart verhuizen, dan kom je niet in een modderpoel terecht”, licht Corry toe.

Meer over MorgenWonen
image alt

Een fijne omgeving

“Mijn man kijkt erg uit naar de achtertuin. Jan heeft nu een volkstuin waar hij graag bezig is. Bij ons nieuwe huis krijgen we een grotere tuin, dus kan hij daar zijn groenten telen. Als we straks in het voorjaar de sleutel krijgen, dan kun je meteen al wat doen in de tuin. Dat is een leuk vooruitzicht!

In de omgeving is er ook genoeg te doen. Wij fietsen en wandelen graag en met een aantal natuurgebieden in de buurt komt dat helemaal goed. Mijn man vindt het ook leuk om te vissen, dus het is heerlijk dat hij zo nu en dan een hengeltje kan uitgooien. Er is genoeg water in de buurt om dat te doen. Heel prettig ook dat alle winkelvoorzieningen op fietsafstand zijn.”

image alt

Volledig ontzorgd

Corry kan toekomstige kopers het MorgenWonen-concept van harte aanbevelen. “Als je voor gemak gaat, kies dan zo’n soort woning. Je wordt volledig ontzorgd en kunt na het maken van alle keuzes rustig afwachten tot de bouw start. In Buurt 5 komen zowel 2 onder 1 kapwoningen als hoek- en tussenwoningen. Alle woningen hebben een behoorlijke tuin en veel ruimte. En ze zijn ook nog eens energieneutraal. Bij bestaande bouw komen er steeds meer eisen. We moesten iedere keer wel wat doen aan ons huis. Met een nieuwbouwwoning hoef je daar niet meer aan te denken en dat is ons heel wat waard”, aldus Corry.

Ook kant-en-klaar wonen?

Wil jij ook volledig ontzorgd worden, maar wel een gloednieuwe woning kopen die voldoet aan de laatste eisen? In Morgen Buurt 5 zijn nog enkele 2 onder 1 kapwoningen beschikbaar, waarvan de bouw in kwartaal 4 van 2023 gaat starten. Bekijk voor meer informatie het woningaanbod en vraag vrijblijvend een optie aan bij het bouwnummer. Is jouw favoriete woning onder optie? Dan kan je jezelf op de reservelijst plaatsen. Indien je in aanmerking komt, nemen we contact met je op.

In Markiezaten komen er nog meer fases met het MorgenWonen-concept. Wil je niets missen? Meld je dan aan op de website en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bekijk woningaanbod
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Markiezaten? Bekijk het woningaanbod