Hoe gaat de verkoop van deze woningen?

17 oktober '16

Tot wanneer kun je je interesse kenbaar maken voor een woning in de Meander? En hoe worden de woningen toegewezen als er meer belangstellenden zijn dan dat er woningen te koop zijn. Voor deze en meer vragen is een zogenaamde verkoopprocedure gemaakt zodat het voor iedereen helder & transparant is.

Verkoopprocedure

De verkoop van de 24 nieuwbouw woningen in de Meander start op donderdag 20 oktober 2016. Op dat moment zijn alle stukken die je nodig hebt om een volledig beeld te krijgen van de woningen te downloaden op de website. Denk hierbij onder andere aan de verkoopbrochure, prijslijst, meer-/ minderwerklijst en de afwerking van de woningen. Je kunt deze stukken dus thuis vanaf de bank bekijken wanneer jou dat uitkomt.

Maar je kunt donderdag 20 oktober van 18.00 tot 20.00 uur ook terecht bij Rabobank Zuidwest-Brabant aan de Jacob Obrechtlaan 1 in Bergen op Zoom als je liever een makelaar spreekt of iemand van de Rabobank. 

Nadat je de stukken hebt doorgenomen, kun je online je voorkeur voor je favoriete woning(en) doorgeven. Dit kan tot en met woensdag 26 oktober 2016. Dit is de uiterste datum waarop alle inschrijvingen van belangstellenden bij ons binnen moeten zijn.

Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats op basis van voorkeuren. Op basis van het aantal voorkeuren per bouwnummer proberen we een zo optimaal mogelijke verdeling te creëren, waarbij zoveel mogelijk mensen hun hoogste voorkeur krijgen. Uiterlijk vrijdag 28 oktober weet je of je een woning toegewezen hebt gekregen.

Meerdere belangstellenden voor 1 woning?

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dat je van te voren weet wat je bij de bank kunt lenen. Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je je huidige woning eerst verkocht hebt, werkt dit in je voordeel. Laat ons dit dan ook per mail weten zodra je je woningvoorkeuren hebt doorgegeven. Dit kan op [email protected].

Na toewijzing van de woningen op vrijdag 28 oktober volgt er een verkoopgesprek bij de makelaar Dan kun je een optie nemen op die woning. Vervolgens heb je 1 week de tijd om te beslissen of je de woning wilt kopen. Indien je dan afziet van de aankoop, volgt een afspraak met een reserve-kandidaat voor die woning.

Wie is de makelaar ?

Helmig Makelaars uit Halsteren en van Opstal Grosfeld Makelaardij uit Bergen op Zoom voeren de verkoopgesprekken met de kandidaten. Mocht je vooruitlopend hierop al willen weten wat je huidige woning waard is? Dan kun je nu al bij hen terecht voor een vrijblijvend advies.

  Meer over de wijk?
  Meer over de woningen?