Transparante toewijzingsprocedure

28 maart '24

Heb je een woning op het oog in Noordrand in Markiezaten? Dan ben je vast benieuwd hoe de toewijzing van de woningen verloopt en welke stappen je moet doorlopen om in aanmerking te komen. Hierover hebben we een video gemaakt. 

Let op: het is nog niet bekend wanneer de verkoop van Noordrand start. De verkoop van Meanderhof start op 3 april. We verwachten rond de zomer ook te starten met de verkoop van de 12 tweekappers in Noordrand. Op dit moment zijn we nog niet zover dat we in verkoop kunnen.

Hoe werkt de toewijzing?

In bovenstaande video is de toewijzingsprocedure uitgelegd. Is deze nog niet helemaal duidelijk? Lees hieronder nog eens stap voor stap hoe het precies in zijn werk gaat.

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Bij het toewijzingsproces volgen wij stapsgewijs een aantal opeenvolgende criteria. Dit gaat als volgt:

Optimale bezetting

Een optimale bezetting van alle bouwnummers is belangrijk voor ons. Dat betekent dat het bouwnummer aan jou wordt toegewezen als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer, ook wanneer dit niet je eerste voorkeur is. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen een woning toewijzen. Er vormt één uitzondering: we proberen kandidaten mét een financiële check altijd een woning toe te wijzen op basis van de bovenstaande criteria, beginnend bij de eerste voorkeur.

Meer over een woning kopen
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Al een keuze gemaakt? Bekijk het woningaanbod