Hoe verloopt de verkoopprocedure in De Meander straks?

31 augustus '17

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er woningen te koop zijn. Hoe worden de woningen dan toegewezen in De Meander? Hieronder lichten we dat alvast graag aan je toe.

Inschrijven via je MEH eigen account

De verkoop van de laatste 13 woningen aan de Kokkel en Strandgaper start medio september. Op dat moment zijn alle stukken die je nodig hebt om een volledig beeld te krijgen van de woningen te downloaden op de website. Denk hierbij onder andere aan de verkoopbrochure, prijslijst, meer-/ minderwerklijst en de afwerking van de woningen.

Via je Mijn Eigen Huis account heb je 1 week de tijd om je in te schrijven voor jouw 5 meest favoriete woningen in De Meander.

De toewijzing

Na die week sluit de inschrijfdatum en vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Daarna vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen. We kijken ook naar het moment van inschrijving als belangstellende van het betreffende project. Geef ons dit per mail door op [email protected]. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Ná de toewijzing

Als jij een woning toegewezen hebt gekregen, belt de makelaar je voor een verkoopgesprek. Daarna heb je 1 week de tijd om te beslissen of je gaat kopen. Als jij afziet van de aankoop volgt een afspraak met een reserve-kandidaat voor het desbetreffende bouwnummer.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Als iemand afziet van de koop, en jij bent de eerste reserve-kandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Wie verkoopt de woningen straks?

Van Opstal Grosfeld Makelaars uit Bergen op Zoom en Helmig Makelaardij uit Halsteren voeren straks de verkoopgesprekken met de kandidaten. Mocht je vooruitlopend hierop al willen weten wat je huidige woning waard is? Dan kun je nú al bij hen terecht voor een vrijblijvend advies.