Toekomstig bewoner De Zuidrand: ‘Ik was op slag verliefd’

26 februari '21

Natuur in de nabije omgeving en winkels voor de dagelijkse voorzieningen vlakbij. Kevin was op slag verliefd toen hij langs het projectbord van De Zuidrand reed. Hij en zijn vrouw Eveline kochten een 2 onder 1 kapwoning. “Een mooie ruime en energiezuinige woning met een prachtig natuurgebied aan de achterzijde”, zegt Kevin. We vroegen hen hoe zij terecht kwamen bij De Zuidrand, wat ze vinden van de omgeving, de wijk en woning én naar hun ideeën voor de inrichting van hun nieuwe huis.

image alt

Groot genoeg voor ons hele gezin

De familie Nolan bestaat uit 5 gezinsleden. Vader Kevin, 39 jaar en Operator bij Dupont, moeder Eveline, 42 jaar en Coördinator Overvoer bij een volmacht op een verzekeringskantoor en 3 kinderen. Dochters Nina van 9 en Daphne van 8 komen uit een eerdere relatie. Samen kregen ze nog zoon Aiden die nu 3 jaar is.

Het gezin woont op dit moment nog in een 2 onder één kapwoning uit de jaren 30 in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom. “Aangezien onze huidige woning maar 2 slaapkamers heeft wordt het met 3 kinderen wel heel krap. We wilden al een tijdje verhuizen, maar ik wilde per se naar een nieuwbouwwoning vanwege de goede isolatie, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Ik reed een keer langs het bord aan de Markiezaatsweg en zag de impressie van project De Zuidrand. Ik was op slag verliefd.

image alt

“Verhuizen van een jaren 30 woning naar een supermodern huis zag ik zelf helemaal zitten. Eveline moest er nog even aan wennen, maar toen we de website van het project bekeken, hebben we ons ingeschreven. We kozen voor fase 2 vanwege de hogere begroeiing aan de achterzijde van de woning. Dat biedt meer privacy, met het oog op de 5 vrijstaande kavels die er nog achter liggen. Wonder boven wonder kregen we bij de loting onze 1ste voorkeurswoning toegewezen. Het doorlopen van het digitale aankoopproces was even wennen, maar we kregen goede begeleiding vanuit BPD via de website en via de verkopende makelaar (Helmig)”.

image alt

Gekozen voor uitbouw en dakterras

Voor een groot gezin, is het fijn dat er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Zo laten Kevin en Eveline de begane grond en 1e verdieping uitbreiden met 1,2 meter. “We hebben bewust niet voor 2,4 meter gekozen, omdat je dan de keuken en het zitgedeelte moet omdraaien. Dan mis je de mooie raampartij in de zithoek”. Verder hebben ze gekozen voor een dakterras, balansventilatie op de zolder ten behoeve van hun slaapkamer, en ze willen een afsluitbare terrasoverkapping aan de achterzijde van de woning. Evengoed houden ze dan nog een flinke tuin over.”


Het inrichten en aankleden van de woning tijdens deze lockdown is volgens Kevin wel een uitdaging. “Het gaat wat moeizamer. De keuken hebben we al uitgezocht, maar voor de vloeren moeten we na de lockdown op pad. En voor de kinderkamers zoeken we veel online. Het is nu even niet anders”.

Groene omgeving met fijne buren

De mooie opzet van de wijk Meander en de groene omgeving, spreekt Kevin en Eveline erg aan in De Zuidrand. Op 3 locaties achter hun woning worden in de toekomst nog woningen gebouwd. Kevin verwacht dat er genoeg natuur overblijft, en hoopt vooral dat de koeien gewoon blijven. Ook de buren zijn natuurlijk bepalend voor een fijne woonomgeving. Er blijkt al volop Whatsapp-contact te zijn met toekomstige buren. “Een klasgenootje van mijn oudste dochter komt te wonen op bouwnummer 15 en de buren van nummer 13 hebben we ook al ontmoet.”

Ze vinden dan ook duidelijk waarom andere belangstellenden ook een woning ‘moeten’ kopen in De Zuidrand.  “De huizen zijn super mooi en voorbereid op de gasloze toekomst. Je hebt voldoende tuin en daarnaast veel natuur in de nabije omgeving, zoals het natura 2000 gebied bij de Kraaijenberg. Maar niet te vergeten: de buren van fase 2 zijn allemaal leuke, gezellige mensen!”

  Lees ook het verhaal van Ellen en Peter
  Zie je jezelf hier wonen?