‘Binnen drie weken verhuisden we naar onze nieuwbouwwoning’

5 april '24

Afgelopen december verhuisden Zoë (22) en Colin (23) naar hun MorgenWonen-woning in Markiezaten. De nieuwbouwwoning werd woonklaar opgeleverd, waardoor het stel binnen enkele weken naar hun nieuwe plek verhuisde. Ben jij benieuwd hoe Zoë en Colin de sleuteloverdracht en het daadwerkelijke wonen in een MorgenWonen-woning ervaren? Wij spraken het koppel over de eerste maanden in hun nieuwe huis.

Eerste koopwoning

Zoë en Colin kochten een tussenwoning in Morgen Buurt 5 fase 1b. Eind vorig jaar werd hun huis opgeleverd. “Colin en ik zijn net uit huis. Dit is de eerste woning die we kochten en waarin we zijn gaan samenwonen”, vertelt Zoë. “We komen allebei uit de buurt. Colin is geborgen in Bergen op Zoom en ik woonde eerst in Hoogerheide.” Colin vult haar aan: “Dat ik hier in Bergen op Zoom een nieuwbouwhuis kon krijgen, vind ik fantastisch. Afgelopen december zijn we verhuisd.”

image alt

Kant-en-klaar wonen

“Voor ons als starters met twee linkerhanden is het MorgenWonen-concept echt een uitkomst. De woning die wij kochten is kant-en-klaar opgeleverd met een standaard vloer, keuken, tegelwerk en sanitair. Dat alles er standaard in zat, vonden wij heel relaxt. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om nog wat kleine dingen te doen, zoals verven”, vertelt Colin. Zoë: “We zijn binnen drie weken nadat we de sleutel kregen al verhuisd. We hebben ervoor gekozen om zelf tuindeuren te laten plaatsen. Dat duurde iets langer, waardoor we niet meteen over zijn gegaan. Daarnaast hebben we ook nog een aantal muren geverfd. Andere buren in de straat die deze aanpassingen niet hebben gedaan, zijn al binnen één week verhuisd. Het is een kwestie van je meubels naar binnen tillen en je kunt er direct wonen!”

image alt

Duurzaam en energieneutraal

“We zijn erg blij met deze energieneutrale nieuwbouwwoning. We waren ongeveer een jaar op zoek voordat we dit huis tegenkwamen. Naast nieuwbouw, hebben we ook naar bestaande bouw gekeken maar onze voorkeur ging al meteen uit naar nieuwbouw omdat je niet hoeft te klussen en het een duurzame woning is. We waren super blij toen we hoorden dat we waren ingeloot en hebben geen seconde spijt gehad van onze aankoop. Het bouwen ging vlot en je had zelf nog veel keuzevrijheid. Zo kon je bijvoorbeeld uit verschillende keukens kiezen”, vertelt Zoë enthousiast. “We hebben bij de keukenleverancier nog een extra keukenblok toegevoegd. Het contact hierin verliep heel vlot”, vult Colin haar aan.

Eerste bewoners

“We wonen hier nu zó relaxt dat we eigenlijk nooit meer willen verhuizen”, vertelt Colin. Zoë: “We hebben tegen elkaar gezegd dat we sowieso nooit een klushuis gaan kopen. Het is een groot voordeel dat je de eerste bewoner bent en dat je de tuin ook nog helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Het kopen van een MorgenWonen-woning scheelt heel veel zorgen ten opzichte van een bestaande woning. Je krijgt niet te maken met mankementen of bouwkundige keuringen. Wij zouden het echt aan iedereen aanraden.”

Fijne locatie

“Het wonen in Markiezaten bevalt heel goed. De woning is super geïsoleerd dus we hebben geen last van omgevingsgeluid. De wijk is leuk en heel dichtbij vind je een natuurgebied waar je lekker kunt wandelen. De supermarkt zit om de hoek en je bent ook zo op de snelweg”, vertelt Zoë. “Er wonen hier veel jonge mensen, wat wij erg leuk vinden. Het is positief dat starters op deze manier een kans krijgen op de woningmarkt.”

Ook hier wonen?

Ben jij enthousiast geworden over het MorgenWonen-concept? In Markiezaten komen nog twee fases met MorgenWonen: Meanderhof en Noordrand. Net als de woning van Zoë en Colin worden ook deze woningen opgeleverd met keuken, sanitair en tegelwerk. De wanden van de woningen worden behangklaar opgeleverd, en de vloeren zijn van prefab beton en worden vloerbedekking gereed opgeleverd. We hebben deze keuze gemaakt zodat je nog de vrijheid hebt om jouw woning naar eigen wens af te werken.

De verkoop van Meanderhof is onlangs gestart en de verkoop van Noordrand start naar verwachting rond de zomer van 2024. Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en geef je voorkeuren door (Meanderhof) of schrijf je alvast in als belangstellende (Noordrand).

Naar woningaanbod
Comfortabel en duurzaam wonen? Meer over MorgenWonen
Wonen in Markiezaten? Bekijk woningaanbod