Groenverklaring voor Noordrand

27 mei '24

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Noordrand. De woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting op je hypotheek, zoals de Groenhypotheek van Rabobank. Zo bespaar je met de aankoop van een nieuwbouwwoning niet alleen op energiekosten maar ook op je hypotheeklasten. Benieuwd naar jouw voordelen? We vertellen je er hier meer over.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De nieuwbouwwoning moet zeer energiezuinig zijn. De BENG 2-waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

De woningen in Noordrand voldoen aan beide voorwaarden. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de BENG-berekening en de Duurzaam Hout-verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Register groenverklaring

Groenhypotheek

Rabobank in Bergen op Zoom is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Meanderhof. Zij bieden voor deze woningen de Rabo Groenhypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je korting op de hypotheekrente*. Naast deze korting kom je ook in aanmerking voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank in Bergen op Zoom.

*De hoogte van de BENG 2-waarde en keuze voor een woning of appartement bepalen het bedrag waarop je rentekorting ontvangt. Voor meer informatie en de voorwaarden, kijk hier.

Extra leenruimte bij een energiezuinige nieuwbouwwoning

Naast dat een duurzame woning voordeel oplevert bij het afsluiten van een hypotheek, weegt vanaf 2024 het energielabel van de woning ook mee in je hypotheekruimte. Alle woningen in Noordrand krijgen het beste energielabel: A++++.  Benieuwd hoeveel jij daardoor extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button. 

Daarnaast zijn de gemiddelde energielasten (bij normaal verbruik) een stuk lager dan bij een bestaande woning. De energie die je verbruikt, voor onder meer het verwarmen/koelen van je huis en voor warm water, is ongeveer gelijk aan de energie die wordt opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. Hierdoor zijn de energielasten voor jouw nieuwbouwwoning lager dan bij bestaande bouw!

Extra leenruimte bij een energiezuinige nieuwbouwwoning
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Markiezaten? Bekijk het woningaanbod