Gebruikersrecht grond

26 april '22

Binnenkort start de verkoop van 22 moderne 2 onder 1 kapwoningen in plan Zuidrand fase 4 in Bergen op Zoom. Bij een aantal bouwnummers is er sprake van gebruiksrecht op een deel van de grond (voortuin of strook aan de zijkant van het perceel). Graag willen je hierover alvast iets meer vertellen.

image alt

Bouwnummers 1 t/m 12

Bij de bouwnummers 1 t/m 12 is een deel van de grond in het bezit van de gemeente Bergen op Zoom. Op de situatietekening hieronder is met roze aangegeven welk deel van de tuinen het betreft. Koop je één van deze bouwnummers dan krijg je een exclusief gebruiksrecht op dit stuk grond. Dit wordt ook wel erfdienstbaarheid genoemd. Een erfdienstbaarheid is dus eigenlijk niets anders dan het recht om gebruik te maken van een stuk grond, ook al ben je niet zelf de eigenaar. Je krijgt als het ware het stuk grond in bruikleen. Uiteraard zijn hier wel voorwaarden aan verbonden.

De voorwaarden

Alle voorwaarden waaronder de gemeentegrond bij deze bouwnummers gebruikt mag worden, staan vermeld in de akte van levering die bij de koopovereenkomst hoort. Eén van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat je de grond alleen mag gebruiken om als tuin in te richten. Voor de bouwnummers 2 t/m 12 geldt inclusief verharding ten behoeve van het parkeren van maximaal 2 auto's. Maar ook dat de erfdienstbaarheid voor onbepaalde tijd is en er geen vergoeding is verschuldigd. Je betaalt er dus ook niet extra voor. Als je hier nog vragen over hebt, neem gerust contact met ons op.

Bekijk het nieuwe aanbod
Gebruikersrecht (tuin)grond
  Contact
  Bekijk de 2 onder 1 kapwoningen