Online kopen en het belang van een financiële check

30 april '22

Hoe fijn is het als je weet wat je kunt verwachten als de online verkoop van de woningen van de Zuidrand fase 4 start. We bereiden je alvast voor zodat ook jij er klaar voor bent! Lees alles over een financiële check en hoe je online een woning koopt.

image alt

Waarom een financiële check

Nu de prijzen van de de 22 woningen van Zuidrand fase 4 definitief zijn, kan je jouw financiële check alvast gaan aanvragen. Die heb je dan alvast in huis als de verkoop gaat starten. Als het zover is dan kun je deze uploaden in jouw account van Mijn Eigen Huis. Een financiële check kan namelijk in jouw voordeel werken bij de toewijzing. Lees wat het is en hoe je er aan komt. 

Alles over de financiële check

Rabobank helpt je bij een financiële check

De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse om een woning te kopen in Zuidrand fase 4? Dan ontvangen wij graag je financiële check zodra de verkoop van dit nieuwbouwplan in Bergen op Zoom start. De Rabobank bied je de mogelijkheid dit eenvoudig te regelen.

Plan een financiële check
image alt

Voorkeuren doorgeven en toewijzing

Als de verkoop is gestart geef je straks online maximaal 5 voorkeuren door via jouw account van Mijn Eigen Huis. Tijdens de inschrijfperiode kun je jouw voorkeuren zo vaak als je wilt aanpassen. Daarna worden de woningen toegewezen op basis van verschillende criteria en ontvang je de uitslag van de toewijzing in je mailbox en in jouw account. 

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een woning aan jou is toegewezen. Welke woning dat is, zie je in jouw account. Je hebt een optie op die woning. Heb je helaas geen woning toegewezen gekregen dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account.

Wel een woning

Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! In jouw account bevestig je binnen 48 uur de optie. Daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: Als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen huis toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en) en je krijgt hiervan bericht. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Overeenkomsten ondertekenen

Je bent nu weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw nieuwe woning. Je tekent twee contracten; één voor de grond die je van BPD koopt en één voor de woning die de aannemer voor je gaat bouwen. Deze contracten teken je digitaal. Dat kan bij de makelaar of gewoon thuis op de bank. Het is in je account altijd mogelijk deze keuze tussentijds aan te passen.

Om de contracten te ondertekenen ontvangt je een e-mail met een link naar de te ondertekenen overeenkomsten. Koop je samen met je partner dan krijgen jullie allebei separaat een e-mail. Je kunt het contract tekenen via de smartphone, tablet of PC. Dan volgen een aantal stappen. Allereerst identificeer je jezelf via iDIN en log je in bij je bank. Teken je bij de makelaar? Vergeet dan niet het verificatiemiddel van je bank (indien van toepassing) zelf mee te nemen. Je plaatst je naam en handtekening met de muis op PC en op tablet en mobiel met je vinger. Als alle partijen hebben getekend, vind je de contracten en de transactiebon terug in jouw account bij je Persoonlijke documenten.

  Financiële check
  Mijn Eigen Huis