Online kopen en het belang van een financiële check

11 oktober '22

Nu Morgen Buurt 5 fase 1b in verkoop is geef je online jouw voorkeuren door tot 14 oktober. Je kunt tot die tijd ook direct de financiële check uploaden in jouw account. Een financiële check kán in jouw voordeel werken bij de toewijzing van de woningen. Plan een check in bij de Rabobank en upload hem direct in jouw account.

Vraag een check aan bij jouw hypotheekverstrekker

Een financiële check vraag je aan bij jouw hypotheekverstrekker. Wil je een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met financiële check met bijvoorbeeld de Rabobank? Neem dan contact op via [email protected] of plan direct een financiële check in. Of neem contact op met je eigen bank of financieel adviseur.

image alt

Waar vraag je de financiële check aan?

De adviseurs van de Rabobank denken graag met je mee. Want wist je dat de volgende zaken impact kunnen hebben op jouw maandlasten:

  • Heb je al een koopwoning? Dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Deze overwaarde kun je investeren in je nieuwe woning, waardoor je je nieuwe hypotheekbedrag kunt verlagen;
  • Of heb je een bestaand aantrekkelijk rentecontract? Wat zijn hiervan de voorwaarden? Misschien kun je ook dit contract meenemen naar je nieuwe woning;
  • Een nieuwbouwwoning betekent automatisch duurzaam wonen en lagere energielasten. Wat betaal jij nu aan energielasten? Dat kan maandelijks veel geld schelen.
  • Ben je starter? Dan kun je een gedeelte van de woning aflossingsvrij financieren.

Laat je door een adviseur goed informeren wat jouw mogelijkheden zijn. De adviseurs van de Rabobank gaan graag met je in gesprek. Ook kun je zelf ter voorbereiding al een hypotheekberekening doen. 

Plan een financiële check
image alt

Wensenlijst

Heb jij al een wensen lijstje gemaakt van de bouwnummers die jij wel interessant vindt? Vanuit dat lijstje geef je als de verkoop is gestart heel eenvoudig jouw voorkeuren door. Een woning toevoegen aan jouw wensenlijst is heel gemakkelijk. Je klikt op het hartje of de button ‘Wensenlijst’. Vervolgens wordt de woning automatisch opgeslagen. Supersimpel!

Woningen
image alt

Online een woning kopen

Als de verkoop is gestart geef je straks online maximaal 5 voorkeuren door. Tijdens de inschrijfperiode kun je jouw voorkeuren zo vaak als je wilt aanpassen. Daarna worden de woningen toegewezen op basis van verschillende voorwaarden en ontvang je de uitslag van de toewijzing in je mailbox én in jouw account. Heb je woning toegewezen gekregen dan volg je het online koopproces en teken je uiteindelijk ook de contracten online. Dat kan thuis aan de keukentafel of bij de makelaar als je dat liever wilt.

Verkoopprocedure
  Financiële check
  Mijn Eigen Huis