Duurzaam wonen in Noordrand

9 april '24

Met een nieuwbouwwoning in Noordrand ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in Noordrand hebben? We vertellen je er meer over.

image alt

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in Noordrand krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. Bij Noordrand is de buitenunit van de warmtepomp geïntegreerd in de schoorsteen. In de techniekruimte op de tweede verdieping heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. 

Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De buitenunit moet schoon en stofvrij blijven en voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je –net als vroeger bij een cv installatie- een servicecontract afsluiten met een specialist.

Vloerverwarming

Jouw woning in Noordrand heeft straks bijna overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. In de badkamer wordt gebruik gemaakt van een elektrische radiator als hoofdverwarming en de tweede verdieping is onverwarmd. Uiteraard kun je ervoor kiezen om hier ook elektrische radiatoren op te hangen.

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in Noordrand krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen in Noordrand worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Het beste energielabel: A++++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in Noordrand krijgen het beste energielabel: A++++. 

Dit is nog niet alles, want ook heeft dit in veel gevallen een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in Noordrand?

In Noordrand komen 12 twee-onder-een kapwoningen. De eerste informatie over deze woningen is bekend, waaronder prijsindicaties, concept plattegronden en schetsen per woningtype.

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! We verwachten rond de zomer van 2024 in verkoop te gaan.

Bekijk woningaanbod
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Markiezaten? Bekijk het woningaanbod