Duurzaam wonen in Meanderhof

22 december '23

Met een nieuwbouwwoning in Meanderhof ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in Meanderhof hebben? We vertellen je er meer over.

image alt

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in Meanderhof krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. Bij Meanderhof is de buitenunit van de warmtepomp geïntegreerd in de schoorsteen. In de techniekruimte op de eerste verdieping (levensloopbestendige woningen) of tweede verdieping (hoek- en rijwoningen) heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. 

Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De buitenunit moet schoon en stofvrij blijven en voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je –net als vroeger bij een cv installatie- een servicecontract afsluiten met een specialist.

Vloerverwarming

Jouw woning in Meanderhof heeft straks bijna overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. In de badkamer wordt gebruik gemaakt van een elektrische radiator als hoofdverwarming en de tweede verdieping bij de hoek- en rijwoningen type A en B is onverwarmd. Uiteraard kun je ervoor kiezen om hier ook elektrische radiatoren op te hangen.

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in Meanderhof krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen in Meanderhof worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Het beste energielabel: A++++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in Meanderhof krijgen het beste energielabel: A++++. Dit houdt in dat de energie die je verbruikt - voor verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. Hierdoor heb je in jouw woning, anno 2023 bij gemiddeld gebruik, zeer lage energiekosten. Je hebt alleen nog te maken met de stroomkosten voor bijvoorbeeld wasmachine, droger en televisie.

Dit is nog niet alles, want ook heeft dit in veel gevallen een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte

Wonen in Meanderhof?

In Meanderhof komen 34 woningen, waaronder verschillende type hoek- en rijwoningen en levensloopbestendige woningen. De eerste informatie over deze woningen is bekend, waaronder prijsindicaties, concept plattegronden en schetsen per woningtype.

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! Naar verwachting is dit in het voorjaar van 2024.

Bekijk woningaanbod
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wonen in Markiezaten? Bekijk het woningaanbod