Dubbel feest voor de kopers van De Markiezaten!

20 oktober '22

Het grootste deel van de woningen aan de Zuidrand is al opgeleverd en de woningen in de Kievitsbloem zijn volop in aanbouw. Dat is wel een feestje waard, toch? De viering liet door Corona even op zich wachten, maar deze week was het dan eindelijk zover: een dubbel feest voor de toekomstige bewoners en de sfeer zat er goed in.

image alt

Opkomst was groot

Alle toekomstige bewoners waren door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en aannemer Aan de Stegge Roosendaal uitgenodigd voor een kennismakingsborrel en de opkomst was groot. Het heeft door omstandigheden dan ook even geduurd voordat deze belangrijke momenten gevierd konden worden, maar het was het wachten waard! 


image alt

"Geweldig woongebied"

Op de locatie werden de kopers toegesproken door wethouder Joey van Aken die ook van de partij was. En net als de toekomstige bewoners is ook hij laaiend enthousiast. "De Markiezaten is een geweldig woongebied. We zijn enorm blij dat er zoveel animo is voor de nieuwbouwwoningen in De Markiezaten. Op zichzelf niet zo vreemd natuurlijk, want de woningen zijn energiezuinig en vanuit het gebied zit je ook binnen no-time in het historisch centrum van Bergen op Zoom. De stad is trots op dit mooie stukje Brabantse Wal", aldus de wethouder.

image alt

Nieuws over de oplevering!

De bouw is bijna klaar! Bouwnummers 1 tot en met 12 zijn inmiddels allemaal opgeleverd. En de vooroplevering van de bouwnummers 13 tot en met 24 vindt deze week plaats. Twee weken voor de oplevering zal de definitieve opleverdatum en het tijdstip bekend zijn. Een belangrijk moment! Samen met de uitvoerder controleer je in de woning of alle werkzaamheden zijn afgerond. Ook wordt er door de uitvoerder een 'proces verbaal van oplevering' opgesteld waar eventuele gebreken worden vastgelegd. Deze worden meestal binnen drie weken na oplevering opgelost. En dan is het eindelijk tijd voor de sleuteloverdracht! 

image alt

Update De Markiezaten

Al in 2006 heeft BPD met de gemeente Bergen op Zoom een overeenkomst gesloten voor een gebiedsontwikkeling in De Markiezaten. Je kunt het gebied onderverdelen in Meander, Zuidrand, Wal en Terpen en het gebied staat bovenal voor landelijk wonen; met het natuurgebied Dal van de Molenbeek in de achtertuin. In het plan worden duurzame, betaalbare woningen voor iedereen gerealiseerd en je wordt omringd door groen, water en ruimte. Naast koopwoningen komen er ook vijftig middeldure huurwoningen die worden afgenomen door BPD Woningfonds. De nieuwste uitbreiding is Zuidrand fase 4 en Buurt 5 die nu in verkoop zijn. De woningen in Buurt 5 worden gerealiseerd volgens het duurzame en innovatieve woonconcept MorgenWonen.

Een woning kopen. Zo werkt het!

Wil je meer weten over hoe het kopen van een woning in dit project in zijn werk gaat? En ben je benieuwd naar hoe de toewijzing verloopt? Lees dan gauw verder op de pagina Woning kopen. Hier kun je alle stappen van het proces lezen. Tip: bekijk ook de videoserie over het kopen van een nieuwbouwwoning. Dan ben je helemaal voorbereid!