De Zuidrand en duurzaamheid

29 januari '20

Een nieuwbouwwoning kopen in Zuidrand? Behalve de andere vele voordelen van nieuwbouw kan het ook nog eens behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Bij de keuze voor nieuwbouw hoef je niet na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Als je een van deze woningen in de Zuidrand koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

EPC-waarde van 0,26

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De duurzame woningen in de Zuidrand voldoen aan de EPC-waarde van 0,26 en dat levert ook voordeel op! Je kunt zelfs korting krijgen op je hypotheek. 

Meer over duurzaamheid
image alt

Duurzaam wonen levert voordeel op

Veel banken "belonen" namelijk de aankoop van een duurzame woning met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bij de aanschaf van een woning in de Zuidrand krijg je dus mogelijk extra leenruimte. Op dit moment heeft onder andere de Rabobank een GroenHypotheek voor een duurzame woning. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Duurzame technieken en installaties

De woningen in de Zuidrand zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst en ze beschikken over verschillende duurzame technieken en installaties, zoals: zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Maar het zijn er nog meer! We hebben voor je opgesomd welke technieken we in de Zuidrand toepassen.

Technieken en installaties
  Woningen
Installaties en technieken Zuirand en duurzaamheid