Bouwupdate Zuidrand fase 3

26 juli '22

Nog even en de woningen zijn van Zuidrand fase 3 zijn opgeleverd en kunnen de kopers aan de slag in hun nieuwe woning in Bergen op Zoom. Wij ontvingen nieuwe foto's van de aannemer en kijk eens hoe mooi de woningen zijn geworden!

image alt

Vooroplevering - Hoe gaat het in zijn werk?

Een of twee weken voor de oplevering van je nieuwbouwwoning nodigt de aannemer vaak de kopers uit voor de vooroplevering. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk? 

Tijdens de vooroplevering kan de woning alvast gecontroleerd worden op eventuele gebreken of afwijkingen. De aannemer kan er dan alvast mee aan de slag zodat deze punten nog vóór de oplevering worden hersteld. Toch komt het regelmatig voor dat genoemde gebreken nog niet zijn verholpen óf dat er nog punten bij komen in de periode tussen de vooroplevering en de daadwerkelijke oplevering.

Het is dus zeker de moeite waard om tijdens de vooroplevering alvast goed te kijken of alles netjes is afgewerkt. Omdat de woning nog niet helemaal klaar is, hoef je nu nog geen bouwkundige mee te nemen. Wel is het handig om een expert mee te laten kijken tijdens de officiële oplevering. Bij de vooroplevering is dat niet nodig. Verder onderteken je nog niets en neem je ook nog geen sleutel in ontvangst.

image alt

Is een vooroplevering verplicht?

Nee, een voorschouw is niet wettelijk verplicht. En daarom ben je ook niet verplicht om hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard is het wel verstandig om van deze service gebruik te maken. Zo heb je een extra moment om te controleren of alles volgens afspraak is afgewerkt. Plus je stelt de aannemer in de gelegenheid om alvast aan de slag te gaan met eventuele herstelwerkzaamheden. Op die manier is de kans groter dat er na de oplevering minder werkzaamheden hoeven te worden verricht.

image alt

Tip: Neem een vooropleverrapport mee

Als de vooroplevering achter de rug is, dan wordt de woning meestal binnen één of twee weken opgeleverd. Vergeet niet om tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning het vooropleverrapport mee te nemen dat je tijdens de vooroplevering hebt ontvangen. Hiermee kun je controleren of eventuele fouten goed zijn hersteld.

  Woningen
  Woning kopen